Lezing

An Apology for the Law

Nexus-lezing Stephen Breyer

Word Nexus-lid  Brochure

Zaterdag 23 september, Aula Tilburg University

Net als architectuur en muziek is het recht een levendige menselijke aangelegenheid, met een stevige basis die tegelijkertijd evolueert en zich aanpast aan haar sociale en culturele omgeving, zo stelt Associate Justice Stephen Breyer, rechter bij het Amerikaanse Supreme Court. De rechtsstaat staat echter wereldwijd onder zware druk, en het is daarom belangrijker dan ooit het recht met kracht te verdedigen.

Al meer dan twintig jaar doet Justice Breyer dat vol overgave. Het Supreme Court is als hoogste rechtsinstantie van de Verenigde Staten de hoeder van de Grondwet en de rechtstaat; het velt het laatste oordeel in de juridische strijd over fundamentele maatschappelijke vragen en was van beslissende invloed op grote omwentelingen in de Amerikaanse samenleving, van de strijd voor burgerrechten tot de erkenning van het homohuwelijk in 2015.

De Nexus-lezing 2017 door Justice Stephen Breyer biedt u de unieke gelegenheid een vertegenwoordiger van de hoogste Amerikaanse rechterlijke macht te ontmoeten en u te verdiepen in de kunst van de rechtspraak. De lezing vindt plaats op 23 september van 15.00 tot 17.00 in de aula van Tilburg University.

Nexus 76
Deze Nexus-lezing wordt eind 2017 gepubliceerd in Nexus 76, dat in het teken staat van morele verantwoordelijkheid.
Het nummer maakt deel uit van het Nexus-lidmaatschap 2017. Losse nummers zijn nu te reserveren.

Programma

14.30 uur Inloop met koffie en thee
15.00 uur Welkom Rob Riemen
15.10 uur Lezing Justice Stephen Breyer
16.00 uur Q&A
17.00 uur Receptie en signeersessie