Vrienden

Feestelijk fondsenwervingdiner

na de lustrumconferentie

Op 20 september 2014 viert het Nexus Instituut zijn twintigjarig jubileum. Dit is reden tot een feest, dat we met de Nexus-conferentie ‘War and Peace’ vieren. Tegelijkertijd is dit jubileum een goed moment om in een snel veranderende wereld het Nexus Instituut voor de komende twintig jaar toe te rusten met voldoende middelen om steeds meer mensen bewust te maken van de culturele, sociale en politieke betekenis van het Europees beschavingsideaal.

Maar, ook het Nexus Instituut wordt met bezuinigen geconfronteerd en daarom hebben we uw steun nodig. Wij hopen van harte dat u met ons wilt aanschuiven bij dit fondsenwervingdiner.

Het zal een gezellige avond worden, waarin we kunnen napraten over de conferentie, terugblikken op vele bijzondere jaren en vooruitkijken naar de toekomst van het Instituut. We nodigen u uit aan tafel te gaan met twee van de sprekers (één keer tafelwissel); Paul Wolfowitz te vragen hoe het nu echt is in de situation room; met Michael Ignatieff te discussiëren over het verschil tussen een politieke en een filosofische visie; van Lilia Shevtsova het echte verhaal over de Rusland-Oekraïnekwestie te horen; verbazingwekkende inside information van Masafumi Ishii over de G7 en de opkomende macht van China te krijgen; te luisteren naar de oorlogservaringen van admiraal William Fallon. En u mag zich ook verheugen op een concert van onze vrienden Andreas Scholl en Tamar Halperin.

Het diner zal plaatsvinden in Hotel De L’Europe en wordt ons aangeboden door Van Lanschot Bankiers.