Connect

How to think about the future?

Meet & greet met Anders Sandberg

Wat zou er gebeuren als de wereld nu in miljoenen bosbesjes zou veranderen? Een vreemde vraag, maar toch publiceerde Anders Sandberg er onlangs een wetenschappelijk artikel over. Als kind al gefascineerd door sciencefiction, besloot Sandberg wetenschapper te worden om na te kunnen denken over nieuwe technologieën en de toekomst. Inmiddels is hij onderzoeker en futuroloog bij het Future of Humanity Institute aan de Universiteit van Oxford. Nick Bostrom noemt Sandberg de ‘wandelende encyclopedie van het instituut’.

Maar waarom zou je je als serieuze wetenschapper afvragen wat er gebeurt als de aarde in bosbessen verandert? Welke rol heeft fantasie in de wetenschap? En hoe doe je dat, op een productieve manier nadenken over de toekomst? Stel jouw vragen aan Anders Sandberg tijdens de meet & greet in de lunchpauze van de Nexus-conferentie ‘The Battle Between Good and Evil’ op 15 december 2018.

 

Nexus Connect
Ben je nog geen lid en jonger dan 36 jaar? Neem dan een Connect-lidmaatschap en ontmoet de grote denkers van onze tijd. Bovendien kun je als lid van Connect de Nexus-evenementen met korting bezoeken en ontvang je het tijdschrift Nexus thuis.