Connect

Leesgroep Nexus Connect

De gouden ezel van Apuleius

Lees de boeken die je altijd nog eens wilde lezen, met Nexus Connect. Sinds enkele jaren komen we in wisselende samenstelling bijeen in een café om in informele sfeer met elkaar te spreken over klassiekers. Zo lazen we Oorlog en VredeDe wereld van gisterenMrs. DallowayDe meester en MargaritaDe Radetzkymars, Anna Karenina en Don Quichot.

De gouden ezel en Psyche
Komende tijd lezen we De gouden ezel van Apuleius en Psyche van Louis Couperus. Het eerste werk is een hilarische verzameling klassiek Latijnse schelmenverhalen, die bekend staat als de eerste roman. Het grootste deel van het boek is het verhaal over Amor en Psyche, dat een inspiratiebron was voor grootheden als Boccaccio, Machiavelli, Milton, Cervantes en Blake. Eeuwen later inspireerde het ook Couperus, tot het schrijven van zijn symbolisch sprookje Psyche.

Datum en plaats
De bespreking is op zaterdag 23 juni om 14.00 in een nader te bepalen café in Amsterdam.

Aanmelden
Vanaf april kun je je aanmelden via een mailtje – we gaan er dan uiteraard vanuit dat je komt en het te bespreken boek hebt gelezen. Aanmelden kan als je lid bent van Nexus Connect. Nog geen lid? Bekijk hier alle voordelen.