Connect

Leesgroep Nexus Connect

Mary Shelley’s Frankenstein

Lees de boeken die je altijd nog eens wilde lezen, met Nexus Connect. Sinds enkele jaren komen we in wisselende samenstelling bijeen in een café om met elkaar te kletsen over klassiekers. Zo lazen we onder meer Oorlog en VredeDe wereld van gisterenMrs. DallowayDe meester en MargaritaDe RadetzkymarsAnna KareninaDon Quichot, De gouden ezel, The Handmaid’s Tale, De broers KaramazovDe Toverberg, Candide en Wuthering Heights.

Mary Shelley’s Frankenstein
Aan huis gekluisterd en elkaar vermaken met verhalen: het zou over ons kunnen gaan, maar ook over Mary Shelley. In 1815 was zij met Percy Shelley, Lord Byron en John Polidori op vakantie aan het meer van Genève. Maar de zomer werd ontregeld door een enorme vulkaanuitbarsting in Indonesië, dus bleven ze binnen en vermaakten ze elkaar met spookverhalen. Na afloop daagde Byron de anderen uit voor een wedstrijdje verhalen schrijven. Shelley schreef vervolgens een verhaal dat zou uitgroeien tot een van de beroemdste werken uit de literatuur: Frankenstein; or, The Modern Prometheus.

Bestel hier de Engelse hardcover of de Nederlandse paperback

Aanmelden
Meld je aan vóór 1 mei. Je ontvangt dan drie weken elke vrijdag een mailtje met aanvullende leesstof en een uitnodiging voor de online bespreking op zaterdag 23 mei. Aanmelden kan per mail aan Thomas Heij, heij@nexus-instituut.nl.

Aanmelden kan alleen als je lid bent van ons jongerenonderdeel Nexus Connect. Nog geen lid? Bekijk hier alle voordelen.