Connect

Leesgroep Nexus Connect

Doktor Faustus – Thomas Mann

Lees de boeken die je altijd nog eens wilde lezen, met Nexus Connect. Sinds enkele jaren komen we in wisselende samenstelling bijeen in een café om met elkaar te kletsen over klassiekers. Zo lazen we onder meer Oorlog en VredeDe wereld van gisterenMrs. DallowayDe meester en Margarita, RadetzkymarsAnna KareninaDon Quichot, The Handmaid’s Tale, De broers KaramazovDe Toverberg, Candide, Wuthering Heights, Frankenstein, The Last Man, Lof der Zotheid, Faust en Nineteen Eighty-Four.

Doktor Faustus van Thomas Mann
Wat vermag de kunst? Is er een relatie tussen esthetiek en ethiek? Heeft een kunstenaar een verantwoordelijkheid? Deze vragen stelt Thomas Mann zich in 1943 als banneling in Californië, terwijl zijn vaderland in de greep is van Hitler. Hij verwerkt ze in zijn roman Doktor Faustus, over de veelbelovende componist Adrian Leverkühn die streeft naar de volmaakte compositie. Lees en bespreek het nu met de leesgroep van Nexus Connect.

Bestel het boek (Hardcover, € 39,99) via ons partnerprogramma met Athenaeum Boekhandel.

Datum en locatie
De bespreking is op zaterdag 25 september in Den Haag. Meld je per mail aan bij Thomas Heij via heij@nexus-instituut.nl.

Aanmelden kan alleen als je lid bent van ons jongerenonderdeel Nexus Connect. Nog geen lid? Bekijk hier alle voordelen.