Connect

Leesgroep Nexus Connect

Faust – Goethe

Lees de boeken die je altijd nog eens wilde lezen, met Nexus Connect. Sinds enkele jaren komen we in wisselende samenstelling bijeen in een café om met elkaar te kletsen over klassiekers. Zo lazen we onder meer Oorlog en VredeDe wereld van gisterenMrs. DallowayDe meester en Margarita, RadetzkymarsAnna KareninaDon Quichot, The Handmaid’s Tale, De broers KaramazovDe Toverberg, Candide, Wuthering Heights, Frankenstein, The Last Man en Lof der Zotheid.

Goethes Faust
De Faust van Goethe is een klassieker onder de klassiekers. In het voorspel voert God een geleerde die smacht naar waarheid en kennis genaamd Faust aan als zijn trouwe dienaar. De duivel Mefistofeles waagt dat te betwijfelen en gaat met God de weddenschap aan dat hij Faust naar zijn pijpen kan laten dansen. En dan ontspint zich het verhaal. Lees het nu met de leesgroep van Nexus Connect.

Datum en locatie
De bespreking van het eerste deel is op zaterdag 30 januari vanaf 14.00; de bespreking van het tweede deel is op zaterdag 27 februari. Beide besprekingen zijn, met het oog op de coronamaatregelen, online. Meld je vóór 8 januari aan via een mailtje naar Thomas Heij via heij@nexus-instituut.nl.

Aanmelden kan alleen als je lid bent van ons jongerenonderdeel Nexus Connect. Nog geen lid? Bekijk hier alle voordelen.