Lezing

Nexus-lezing Margaret Atwood

Nexus-lezing 2018

Bestel nu kaarten Word Nexus-lid

De Nexus-lezing 2018 wordt gegeven door niemand minder dan Margaret Atwood en heeft als titel Greetings, Earthlings! What are these Human Rights of Which You Speak? Een welluidende titel die onmiskenbaar past bij het werk van Atwood: verrassend fantasierijk, politiek geëngageerd en uitermate actueel.

Atwood is een internationaal gevierde Canadese dichter en auteur van bekroonde romans als Alias Grace (Alias Grace) en de feministische dystopie The Handmaid’s Tale (Het verhaal van de dienstmaagd), die de basis werden van gelijknamige tv-series van Netflix en Hulu. Daarnaast is Atwood een bevlogen en geëngageerd voorvechter van vrouwenrechten en duurzaamheid.

Meer informatie over het thema en programma van de lezing volgt; kaarten zijn nu te bestellen.

Tijd en locatie: 10 november 2018, 15.00–17.00 uur, Aula, VU Amsterdam

Entreekaarten:
Standaard € 45,-
Leden (max. 4) € 25,-
Jongeren (t/m 30) € 15,-
Connect-leden € 5,-
Amici (max. 2) gratis
Patroni/Maecenates (max. 4) gratis

 

Lidmaatschap Nexus
Nog geen Nexus-lid? Leden ontvangen aanzienlijke korting op entreekaarten en krijgen het tijdschrift Nexus thuisgestuurd. Kijk hier voor alle voordelen.

Leestips

Bestel de boeken van Margaret Atwood via de onderstaande links, dan steunt u via ons partnerprogramma met Athenaeum Boekhandel niet alleen het Nexus Instituut, maar ook de boekenwereld.

 
Nederlandse edities:

De geest uit de fles

Voor Nexus 63, ‘Hoe veranderen we de wereld’ schreef Margaret Atwood het essay ‘De geest uit de fles’. Lees deze scherpe analyse over klimaatverandering en de rol van literatuur nu in ons online archief.

‘De urgentste problemen van onze tijd hebben te maken met de eerste levensbehoeften, de behoeften van het biologische leven, de essentiële voorwaarden voor ons fysieke voortbestaan ​​op deze planeet. Problemen van fysieke aard, geen ideologische problemen. Als die niet snel, concreet en praktisch worden aangepakt, wordt alle dialectiek, iedere discussie irrelevant’