Symposium

You Tell Us Stories. Why?

The Legacy of 20th-Century Catastrophes
Wegens de uitbraak van corona zal het symposium op zaterdag 2 mei niet als fysieke bijeenkomst doorgaan. We zoeken op dit moment naar een passende oplossing.

Houd onze nieuwsbrief (inschrijven kan hier) en website in de gaten voor meer informatie. Hebt u al kaarten besteld, dan zullen wij hierover binnenkort contact met u zoeken.

Nooit meer Auschwitz: dat was de gedachte sinds de verschrikkingen van de Shoah bekend werden. Maar de Goelag bleef bestaan. In Rwanda en Srebrenica keerde de gruwel van genocide weer terug. En ook op dit moment worden mensen verjaagd, in kampen opgesloten of vermoord om hun etniciteit, geaardheid of geloof. Hebben we dan niets geleerd van alle aangrijpende verhalen en getuigenissen? Wat is de waarde van herinneren en herdenken? Hoe zal onze toekomst eruit zien als we de lessen uit het verleden vergeten?

Aan de vooravond van Dodenherdenking staan die vragen centraal op het Nexus-symposium ‘You Tell Us Stories. Why?’. Luister naar de persoonlijke verhalen van Auschwitz-overlevende Marian Turski en de Rwandese Jacqueline Murekatete, en een rondetafelgesprek met denkers, historici en vredesactivisten over de erfenissen van de catastrofes uit de twintigste eeuw.

Download brochure