Connect

Revolutie van binnenuit

Meet & greet met Michael Žantovský

De Tsjechische Revolutie in november 1989 was een bijzondere periode in de Europese geschiedenis: zonder geweld en militair ingrijpen werd het communistische regime omvergeworpen. Michael Žantovský, destijds vertaler en publicist uit een intellectueel milieu, was één van de aanjagers van de Fluwelen Revolutie en werd perschef en vriend van de latere president Václav Havel. Verenigd in het Burgerforum zetten intellectuelen, gelovigen, arbeiders en kunstenaars een ongekende omwenteling in gang.

Bij Nexus Connect krijg jij de kans om Žantovský persoonlijk te ontmoeten bij deze meet & greet tijdens de Nexus-conferentie 2017. Stel hem jouw vragen over het op gang brengen van een revolutie, over de rol van intellectuelen of over idealen die het verdedigen waard zijn.

 

Nexus Connect
Ben je nog geen lid en jonger dan 36 jaar? Neem dan een Connect-lidmaatschap en ontmoet de grote denkers van onze tijd. Bovendien kun je als lid van Connect de Nexus-evenementen met korting bezoeken en ontvang je het tijdschrift Nexus thuis.