Beschermers

Beschermers van Nexus

Het Nexus Instituut mag dit jaar zijn 25-jarig jubileum vieren. Maar het bestaan van een geheel onafhankelijk instituut dat zich verzet tegen de troosteloosheid van het niets weten en het fanatisme van het enig weten, en zich inzet voor het behoud van onze vrijheid en democratie, is in tijden van de opkomst van extreme vormen van politiek allesbehalve vanzelfsprekend. Dat het Nexus Instituut al 25 jaar bestaat, is grotendeels te danken aan loyale leden, genereuze Vrienden en fondsen, en enkele politici in Nederland die het belang van het Nexus Instituut onderkenden en ook de moed hadden daarnaar te handelen.

Die politieke steun is helaas steeds minder vanzelfsprekend geworden onder druk van extreme politieke krachten. Om het Nexus Instituut sterker te kunnen maken in tijden waarin ons werk meer dan ooit nodig is en de vraag naar onze activiteiten groeit, zoekt het Nexus Instituut de 100 van 2500: de kring van Beschermers van het Nexus Instituut.

U wordt Beschermer door het invullen van een periodieke overeenkomst met de Stichting Vrienden van het Nexus Instituut waarin u aangeeft vijf jaar lang jaarlijks (ten minste) 2500 euro te doneren.

Uw belastingvoordeel

Omdat Stichting Vrienden van het Nexus Instituut een culturele ANBI-status heeft, mag de Nederlandse belastingbetaler bij deze gift van 2500 euro 25% optellen bij het van de belastingen af te trekken bedrag, waardoor het af te trekken bedrag 3125 euro wordt (de waarde van de genoten producten moet hiermee nog wel verrekend worden). Een en ander is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, maar bij een inkomstenbelastingtarief van 38,10% geldt een belastingvoordeel van 1190 euro en kost de gift de donateur in feite 1310 euro. Bij een inkomstenbelastingtarief van 51,75% geldt in principe dat uw gift van 2500 euro u, wegens het belastingvoordeel van 1617 euro, de facto 883 euro kost.

Als Beschermer ontvangt u:
Een jaarabonnement op Nexus
Toegang tot online Nexus-archief
 Desgewenst vip-kaarten voor alle activiteiten
Uitstekende zitplaatsen
Toegang vip-lounge, incl. drankjes
Ontmoetingen met Nexus-sprekers
Exclusieve uitnodiging voor diner met sprekers

Wilt u toetreden tot deze kring van Beschermers? Neem dan contact op met Eveline Riemen – van der Ham, zakelijk directeur van het Nexus Instituut, met een mail naar ham@nexus-instituut.nl of bel naar 085-047 1229 voor meer informatie.

 

Met bijzondere dank aan onze Beschermers:

Pepijn Blom – Liesbeth Cremers – Arnold Croiset van Uchelen – Karl Guha – Tex Gunning – Victor Halberstadt – Dolf & Liesbeth Huijgers – Erik van der Kooij – Van der Linden Fonds – Onno Ruding – Jasper van Veghel & Miranda Keeler – en de Beschermers die liever anoniem blijven.