0

Nexus instituut

Harry Mulisch leest Nexus © Joost van den Broek


nexus-publicaties

 

Het Nexus Instituut publiceert het cultuurfilosofisch tijdschrift Nexus, dat driemaal per jaar verschijnt en waarin beroemde en bijzondere denkers en schrijvers hun gedachten laten gaan over belangwekkende en actuele thema’s. Daarnaast is er de Nexus Bibliotheek, een boekenreeks waarin auteurs als George Steiner, Sonia Gandhi en Jonathan Sacks hun visie op onze tijd uiteenzetten. Met zijn publicaties wil het Nexus Instituut aansluiten bij de humanistische traditie en de grote vragen waarvoor onze tijd ons stelt, inzichtelijk maken.


Aanbevolen

Nexus 65

Tijdschrift Nexus

2013

Nexus 65
De universiteit van het levenGebonden jubileumuitgave

Voor De universiteit van het leven voerde Rob Riemen indringende vraaggesprekken met negentien bijzondere vrienden. Het zijn uitgevers, musici, schrijvers, filosofen, wetenschappers en een vakbondsman, die met hun intellectuele, politieke of artistieke talenten internationale faam hebben verworven. Zij hebben een lange levensreis achter de rug en zijn bij uitstek in staat antwoord te geven op de vraag die in elk gesprek centraal stond: wat heeft het leven je geleerd?

Wat geven de negentien levensreizigers aan inzicht en ervaring door aan ons, lezers, die in zekere zin allemaal hun erfgenamen zijn? Rob Riemen, die met dit boek de vijfenzestigste uitgave van Nexus presenteert, tekende de levensverhalen op uit de mond van zijn vrienden en schildert zo hun onvergetelijk portret, vol melancholie, humor, verontwaardiging en troost. Een unieke groep mensen laat ons delen in de wijsheid die zij hebben opgedaan aan de universiteit van het leven.

Luister op Spotify naar de Nexus playlists van  Jordi SavallBernard Haitink en Russell Sherman.

Lees meer


Publicatieoverzicht

Selecteer

Nexus 66  
Nexus 65  
Nexus 64  
Mario Vargas Llosa  
Nexus 63  
George Steiner  
Nexus 62  
Nexus 61  
Nexus 60  
Nexus 59  
Nexus 58  
Ismail Serageldin  
Nexus 57. Beschavingsidealen  
Ismail Serageldin  
Nexus 56. De terugkeer van de spoken  
Nexus 55. Hoop en vertroosting  
Daniel Barenboim  
Nexus 54  
Nexus 53  
Nexus 52  
Jonathan Sacks  
Nexus 51. Mijn Arcadië  
Nexus 50. Europees humanisme in fragmenten  
Nexus 49  

naar boven