Nexus Bibliotheek

Een politiek leven

Tweetalige uitgave

Bestel Een politiek leven  15.00

Nexus Bibliotheek deel V, tweetalige, gebonden editie, vertaling Peter van Huizen

Sonia Gandhi is uitgegroeid tot een charismatisch politiek leider en wordt geroemd om haar morele en politieke moed. In een gloedvol betoog spreekt Gandhi, weduwe van de vermoorde Indiase premier Rajiv Gandhi, over haar inzet voor de toekomst van India. In haar politieke rol overbrugt zij etnische, religieuze en culturele scheidslijnen en verbreidt haar sterke rechtvaardigheidsgevoel en geloof in menselijke waardigheid.

“Net als het werk van Rembrandt is dit een verhaal van licht en duisternis en de verborgen hand van het lot. En net als het werk van Van Gogh is het ook een verhaal van innerlijke worsteling en beproeving, een verhaal dat laat zien hoe de ervaring van verlies het leven een diepere betekenis kan geven.”

Over de auteur

Sonia Gandhi

Italië, 1946
Sonia Gandhi is Indiaas politica en weduwe van de in 1991 vermoorde Indiase minister-president Rajiv Gandhi. In 1998 werd ze in navolging van haar man partijleider van de Congrespartij, die na zijn dood door schandalen grote verliezen had geleden. Onder Sonia Gandhi's leiding behaalde de partij in 2004 en 2009 grote overwinningen. In plaats van zelf het minister-presidentschap te bekleden, wees ze Manmohan Singh aan om dat te doen. Als president van de Congrespartij en voorzitter van de regerende coalitie geldt Sonia Gandhi als een van de meest invloedrijke mensen ter wereld.