Tijdschrift Nexus

Nexus 88

Dwergen op schouders van reuzen

Reserveer Nexus 88  25.00 of Word Nexus-lid

Nexus 88, ‘Dwergen op schouders van reuzen’ wordt gepresenteerd op zaterdag 20 november tijdens de Nexus-conferentie ‘The Revolution of Hope’. Nexus-leden die naar de conferentie komen kunnen hun exemplaar daar afhalen. Reserveer nu een exemplaar of word Nexus-lid.

Wij zijn dwergen op schouders van reuzen: die spreuk staat centraal in Nexus 88. Hij werd bekend door Newton, maar is ontleend aan Bernardus van Chartres en gaat uiteindelijk zelfs terug op Ovidius. Een perfect thema voor deze jubileumuitgave, want dertig jaar geleden werden dezelfde woorden in de allereerste uitgave van Nexus al genoemd als inspiratie.

De kunsten, wetenschap, literatuur, politiek, ja eigenlijk ieder domein kent zo zijn reuzen: vernieuwers, leermeesters, genieën, voorbeelden. In Nexus 88 geven hedendaagse kenners antwoord op de vragen: wie waren de reuzen op wier schouders zij staan, wat maakte hen zo groot en wat valt er van hen te leren? Het resultaat is een prachtige verzameling persoonlijke verhalen, vol inspirerende voorbeelden, smakelijke anekdotes en aanknopingspunten voor verdere verdieping.

Nog geen lid?
Wist u dat u lid kunt worden van het Nexus Instituut? Sluit u aan bij een groeiende groep cultuurliefhebbers en help ons de traditie van het Europees humanisme levend te houden. Leden ontvangen drie maal per jaar het cultuurfilosofisch tijdschrift Nexus en profiteren van aanzienlijke kortingen op entreekaarten. Bekijk de mogelijkheden en alle voordelen.