Nexus Bibliotheek

Hoop en tragedie

Tweetalige uitgave
Uitverkocht

Nexus Bibliotheek deel VI, tweetalige, gebonden editie, vertaling Janneke van der Meulen.

Na het zien van Halévy’s grandioze opera La Juive analyseert opperrabijn Jonathan Sacks in zijn keynote lezing tijdens de Nexus-conferentie 2009 de vraag: In de kunst heeft elke tragedie een eind; geldt dit ook voor het leven? Hij zoekt naar een antwoord vanuit de joodse ervaring in Europa.

“Ik geloof niet dat de liberale democratie op basis van moreel relativisme kan worden verdedigd tegen absolutistische overtuigingen.”

Over de auteur

Jonathan Sacks

Verenigd Koninkrijk, 1948 - 2020
Jonathan Sacks was van 1991 tot 2013 opperrabbijn van de Verenigde Hebreeuwse Congregaties van het Brits Gemenebest. Hij studeerde summa cum laude af in de filosofie in Cambridge, promoveerde aan King’s College in Londen en doceerde aan de universiteiten van Oxford, Edinburgh en Jeruzalem. Ook was hij directeur van Jews’ College (de huidige London School of Jewish Studies), het oudste rabbinaal seminarie ter wereld, en rabbijn van verschillende Londense synagoges. Sacks was hoogleraar aan New York University, King’s College Londen en Yeshiva University. Hij publiceerde onder meer The Dignity of Difference: How to Avoid the Clash of Civilizations (2002) en The Great Partnership: God, Science and the Search For Meaning (2011). In 2005 werd hij geridderd.