Nexus Bibliotheek

The New Jerusalem

Tweetalige uitgave
Bestel The New Jerusalem € 20

For information in English, please select EN at the top of this page.

Nexus Bibliotheek deel XII, tweetalige, gebonden en geïllustreerde kleurendruk, vertaling Onno Kosters.

Nu beschikbaar bij het Nexus Instituut: The New Jerusalem, het nieuwe boek van dichter en punklegende Patti Smith. Dit lange prozagedicht in de traditie van de Openbaring van Johannes en de poëzie van William Blake toont een profetisch visioen over kunst en menselijkheid, geloof en vrijheid; een verbeelding van de ontsnapping aan de rituelen van de macht en de mechanismen van de sociale controle.

Deze prachtige tweetalige, gebonden uitgave is voorzien van kleurenillustraties en foto’s van de hand van Patti Smith en is onweerstaanbaar voor de echte bibliofiel. De inleiding door Rob Riemen gaat in op de relatie tussen kunst en spiritualiteit in het gedicht van Patti Smith en de profetische kracht van kunst.

Korting bij meerdere exemplaren (prijzen incl. verzendkosten):
1 boek € 20 bestel
20 boeken (-25%) € 300 bestel
45 boeken (-31%) € 620 bestel
90 boeken  (-39%) € 1120 bestel

 

Ook te verkrijgen bij de volgende boekhandels in de VS:

McNally Jackson, New York City
Book Culture, New York City
Strand Bookstore, New York City
Rizzoli Bookstore, New York City
Mast Books, New York City
Greenlight Bookstore, Brooklyn

Over de auteur

Patti Smith

Verenigde Staten, 1946
Patti Smith is een waar Amerikaans cultuuricoon. Als wereldberoemd zangeres, performer, dichter, schrijfster en beeldend kunstenaar toont ze de kracht van verbeelding en heeft ze als geen ander de gave om over kunst, religie en politiek te spreken. In 1974 begon Smith op te treden met gitarist Lenny Kaye, met wie ze nog steeds de kern van de band The Patti Smith Group vormt. Haar debuutalbum Horses (1975) wordt gezien als een van de invloedrijkste albums in de geschiedenis van de rockmuziek. Haar briljante memoires over haar jeugd in New York en haar vriendschap met Robert Mapplethorpe, Just Kids (2010), geldt als een klassieker. Haar meest recente boeken zijn Devotion (2018) en Year of the Monkey (2020). Ook online is zij een gids door de wereld van kunst en politiek voor miljoenen volgers, met wie ze via Instagram en Substack haar wijsheid deelt en voor wie ze een stem van hoop is. In 2018 nam ze samen met Lenny Kaye deel aan het Nexus-symposium ‘An Education in Counterculture’ en het Nexus Instituut publiceerde haar prozagedicht The New Jerusalem.

Rob Riemen

Nederland, 1962
Rob Riemen startte in 1991 met het tijdschrift Nexus, waarna hij in 1994 het Nexus Instituut oprichtte. Als directeur is Rob Riemen bedenker en initiator van de ideeën en activiteiten van het Nexus Instituut. Hij is schrijver van het spraakmakende Adel van de geest. Een vergeten ideaal (2009), dat reeds in achttien talen verscheen, De universiteit van het leven (2013) en To Fight Against this Age (2018).