Aanbieding

Zomeraanbieding

Nobel-laureaten over natuur en cultuur
Bestel  15.00

Op het strand, een berghelling of een terrasje in Rome, Berlijn of Bangkok – wat is er mooier dan in alle rust te genieten van een mooi boek of essay? Of u deze zomer nu in de natuur doorbrengt of juist op zoek gaat naar cultuur, Nexus is in uw reiskoffer altijd op zijn plaats.

In Nexus 13 leest u de (klassieke maar zeer actuele) Nexus-lezing van Nobelprijswinnaar Amartya Sen over de economische benadering van ecologische vraagstukken; in de Nexus-lezing van Mario Vargas Llosa, een luxe uitgave uit de Nexus Bibliotheek, leest u wat cultuur was, waarom zij haar betekenis heeft verloren en hoe wij haar kunnen herontdekken.

Nexus 13, ‘Het universitas-ideaal’, bevat verder essays van filosoof Rüdiger Safranski over ‘De terugkeer van het kwaad’ (een goede voorbereiding op de conferentie later dit jaar!), ‘De mythe van de vooruitgang’ van filosoof Georg von Wright en essays over cultureel pluralisme van Jean-Marc Piret en Henry Hardy. De verdwenen cultuur van Mario Vargas Llosa is een tweetalige uitgave (Nederlands en Engels) uit de Nexus-bibliotheek en bevat naast de lezing van de grote Peruaanse schrijver ook het bijbehorende vraaggesprek met Rob Riemen.