Het Nexus Instituut zoekt een redactie- en promotiemedewerker

Per 1 juni 2024 (of eerder indien beschikbaar), voor 16 tot 32 uur per week

Het Nexus Instituut is een onafhankelijk Europees humanistisch instituut, dat al dertig jaar op internationaal niveau het intellectuele debat over eigentijdse vragen op het gebied van cultuur, filosofie, politiek en maatschappij stimuleert. Dit doet het door middel van de organisatie van publieksactiviteiten en door de publicatie van essays.

Wat ga je doen?

  • In samenwerking met de eindredacteur ben je verantwoordelijk voor de redactie van onze gedrukte publicaties, zoals het tijdschrift Nexus en de Engelstalige Cultura Animi-reeks;
  • Je neemt het initiatief voor de opzet en uitwerking van promotiecampagnes voor onze activiteiten en publicaties, zoekt naar mogelijkheden om nieuwe Nexus-leden te werven en onderhoudt de Nexus-site en -socials;
  • Inhoudelijk draag je bij aan de Nexus-site door het rijke Nexus-archief te ontsluiten en boekbesprekingen te regelen. Nieuwe online publicaties breng je onder de aandacht door middel van nieuwsbrieven en socialmediaberichten;
  • Je ondersteunt bij de organisatie van de Nexus-activiteiten;
  • Je draagt ideeën aan voor thema’s en sprekers voor onze activiteiten en publicaties.

Wie ben je?

Liefde voor teksten en een passie voor redactiewerk: je koestert ze net zozeer als je afkeer hebt van zulke clichés. Daarnaast heb je gevoel voor en kennis van promotiewerk, en ben je in staat om zelfstandig een netwerk op te bouwen in de culturele sector. Je kan goed schrijven voor een breed publiek, en beheerst zowel het Nederlands als het Engels tot in de puntjes – letterlijk. Je algemene ontwikkeling is op orde, je hebt aantoonbare affiniteit met de uitgangspunten van het Nexus Instituut en kunt daarover in je eigen woorden vertellen. Je wordt enthousiast van nieuwe denkers en grote ideeën, maar schuwt simpele taken en klusjes niet. Tot slot ben je creatief, nauwkeurig, leergierig, kun je goed samenwerken en ben je gewend aan deadlines. Werkervaring is een pre, maar niet noodzakelijk.

Wat mag je verwachten?

Een veelzijdige functie in een dynamische werkomgeving, bij een internationaal gerenommeerd instituut. Doordat we met een klein team werken, draag je op diverse vlakken verantwoordelijkheid en is er veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief.

Salaris: € 2.400 – € 3.000 bruto per maand bij een 40-urige werkweek (afhankelijk van ervaring). Tijdelijk contract tot eind 2024; uitzicht op een vast contract bij goed functioneren.

Waar kom je te werken? Het Nexus Instituut is gevestigd in het decoratelier van de Nationale Opera in Amsterdam-Zuidoost. Je bent daar in principe op kantoor aanwezig, dus je woont op bereisbare afstand. Reiskosten worden vergoed.

Stuur je cv en sollicitatiebrief van maximaal vijfhonderd woorden naar Sterre Collee via [email protected]. Laat in je mail ook weten voor hoeveel uur in de week je aan de slag zou willen gaan.

Reageren kan tot en met 1 mei. Gesprekken vinden plaats tussen 2 en 9 mei.