Wie zijn wij?

Staf Nexus Instituut

Rob Riemen
oprichter-directeur
info[at]nexus-instituut.nl

Rob Riemen (1962) startte in 1991 met het tijdschrift Nexus, waarna hij in 1994 het Nexus Instituut oprichtte. Als directeur is Rob Riemen bedenker en initiator van de ideeën en activiteiten van het Nexus Instituut. Hij is schrijver van Adel van de geest. Een vergeten ideaal (2009), De eeuwige terugkeer van het fascisme (2010), De universiteit van het leven (2013) en To Fight Against This Age (2018, W.W. Norton). Zie ook www.robriemen.nl.

Eveline Riemen – van der Ham
zakelijk directeur
ham[at]nexus-instituut.nl

Eveline Riemen – van der Ham (1986) heeft als zakelijk directeur de dagelijkse leiding over het Instituut. In nauwe samenwerking met Rob Riemen bepaalt ze het financieel en strategisch beleid. Ook is ze medeverantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling van het programma. Eveline studeerde theologie en algemene cultuurwetenschappen in Tilburg en Rome.

Bart Zantvoort
senior beleidsmedewerker onderzoek, eindredacteur

Bart Zantvoort (1985) is eindredacteur van Nexus, en is daarnaast betrokken bij de inhoudelijke invulling van de activiteiten van het Nexus Instituut. Hij promoveerde in de filosofie aan University College Dublin, en studeerde eerder geesteswetenschappen aan University College Utrecht. Naast zijn activiteiten voor het Nexus Instituut werkt hij ook als vertaler en schrijft hij filosofische essays.

Thomas Heij
medewerker redactie, onderzoek, promotie en coördinator Nexus Connect

Thomas Heij (1989) is redacteur, promotiemedewerker en coördinator van Nexus Connect, het jongerenonderdeel van het Nexus Instituut. Hij studeerde filosofie in Groningen en werkte voor OC&W, een adviesbureau en digitaal tijdschrift iFilosofie. In zijn vrije tijd is hij grafisch vormgever en vertaler.

Simone Vermeeren
medewerker redactie & coördinator activiteiten

Simone Vermeeren (1991) is redacteur van Nexus en de Leestafel, en werkt mee aan de promotie van Nexus-activiteiten. Ze studeerde geschiedenis in Nijmegen en Amsterdam en behaalde een tweede master in Europese studies aan de Katholieke Universiteit Leuven. Haar vrije tijd besteedt ze aan haar bestuursfunctie bij Jonge Historici. Daarnaast leest ze veel en kijkt ze graag wielerwedstrijden.

Lucy Vugts
office manager

Lucy Vugts (1951) is als office manager werkzaam bij het Nexus  Instituut. Ze heeft een brede administratieve achtergrond en deed ervaring op bij de overheid, het bedrijfsleven en in de gezondheidszorg. Haar vrije tijd brengt ze graag door met haar kinderen en kleinkinderen.

Vera de Laat-Putseys
financieel administratief medewerker

Vera de Laat (1957) is samen met Lucy Vugts verantwoordelijk voor de administratie van het Nexus Instituut. Na haar opleiding als directiesecretaresse aan het HRITON te Diest in België, was zij werkzaam als financieel-administratief medewerker bij Vriens Autocenter en de BKV-groep. Lezen en reizen zijn haar favoriete hobby’s.

Tanja Zegarac
algemeen assistent

Tanja Zegarac (1971) is algemeen assistent. Na haar diploma in Kroatië te hebben behaald, heeft ze zich gespecialiseerd in boekhouden en ondernemersvaardigheden. Ze heeft jarenlang gewerkt bij PostNL, eerst als operator en later op de afdeling kwaliteitsbeheer. Thuis leest ze graag en geniet ze van films.

RAAD VAN TOEZICHT

Arnold Croiset van Uchelen
voorzitter Raad van Toezicht,
partner Allen & Overy Amsterdam

 

Karl Guha
bestuursvoorzitter Van Lanschot Bankiers

 

Tex Gunning
CEO Leaseplan Corporation

 

RAAD VAN ADVIES

Pierre Audi
artistiek directeur Nationale Opera & Balllet

Frits Bolkestein
oud-Eurocommissaris

 

Britta Böhler
strafrechtadvocate, bijzonder hoogleraar advocatuur, UvA

 

Tom de Bruijn
wethouder Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu in Den Haag

Iván Fischer
dirigent

Marc Groenhuijsen
hoogleraar Strafrecht, Tilburg University

Victor Halberstadt
hoogleraar Financiën, Universiteit Leiden

Alexander Italianer
secretaris-generaal, Europese Commissie

Truze Lodder
vh. zakelijk directeur Nationale Opera & Ballet

Ruud Lubbers
minister-president 1982-1994

Jan Raes
algemeen directeur Koninklijk Concertgebouworkest

Simon Reinink
algemeen directeur Het Concertgebouw

Yvonne van Rooy
voorzitter Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Tom de Swaan
commissaris bij DSM

Rob Swartbol
ambassadeur in Indonesië

BESTUUR STICHTING VRIENDEN NEXUS INSTITUUT

John Heller
voorzitter Vriendenbestuur, CEO Louwman Groep

 

Eveline Riemen – van der Ham
secretaris en penningmeester

 

Arnold Croiset van Uchelen
partner Allen & Overy Amsterdam