Lezing

Nexus-lezing Stephen Breyer -

23 september 2017
15.00 – 17.00
Aula Tilburg University

An Apology for the Law

Foto © Dolph Cantrijn

An Apology for the Law

Zaterdag 23 september, Aula Tilburg University

Net als architectuur en muziek is het recht een levendige menselijke aangelegenheid, met een stevige basis die tegelijkertijd evolueert en zich aanpast aan haar sociale en culturele omgeving, zo stelt Associate Justice Stephen Breyer, rechter bij het Amerikaanse Supreme Court. De rechtsstaat staat echter wereldwijd onder zware druk, en het is daarom belangrijker dan ooit het recht met kracht te verdedigen.

Al meer dan twintig jaar doet Justice Breyer dat vol overgave. Het Supreme Court is als hoogste rechtsinstantie van de Verenigde Staten de hoeder van de Grondwet en de rechtstaat; het velt het laatste oordeel in de juridische strijd over fundamentele maatschappelijke vragen en was van beslissende invloed op grote omwentelingen in de Amerikaanse samenleving, van de strijd voor burgerrechten tot de erkenning van het homohuwelijk in 2015.

Download brochure

Gepubliceerd in

Tijdschrift Nexus
2017

Nexus 76

Onze verantwoordelijkheid

Onze verantwoordelijkheid

Met onder meer deze Nexus-lezing en het verhaal ‘Abel’ van Vasili Grossman met toelichting van vertaalster Froukje Slofstra.

Sprekers

Stephen Breyer

Verenigde Staten, 1938

Stephen Breyer

rechter bij het Supreme Court van de VS

Foto's

NEXUSlezingBREYER-8804 Breyer-Nexus1 NEXUSlezingBREYER-8791 Breyer-Nexus2 Breyer-Nexus4 NEXUSlezingBREYER-8846 NEXUSlezingBREYER-8998 NEXUSlezingBREYER-9071 NEXUSlezingBREYER-9162