Connect

De idioot – Fjodor Dostojevski -

4 februari 2023

Leesgroep Nexus Connect

Lees de boeken die je altijd nog eens wilde lezen, met Nexus Connect. Sinds enkele jaren komen we in wisselende samenstelling bijeen in een café om met elkaar te kletsen over klassiekers. Zo lazen we onder meer Oorlog en Vrede, De wereld van gisteren, Mrs. Dalloway, De meester en Margarita, Radetzkymars, Anna Karenina, Don Quichot, The Handmaid’s Tale, De broers Karamazov, De Toverberg, Candide, Wuthering Heights, Frankenstein, The Last Man, Lof der Zotheid, Nineteen Eighty-Four, Faust, Doktor Faustus, De kartuize van Parma, Jacques de fatalist en Tristram Shandy.

Dostojevski
Nadat hij de grote en beroemde roman Misdaad en straf had voltooid en vervolgens al zijn geld had verspeeld met roulette, kwam Fjodor Dostojevski op het idee voor een nieuwe roman. Dat idee was ‘een in alle opzichten prachtig, goed mens uit te beelden’. Het resulteerde in de inmiddels wereldberoemde klassieker De idioot, het meeslepende verhaal over vorst Mysjkin, die in twee driehoeksverhoudingen verzeild raakt en niet kan kiezen tussen twee vrouwen. Lees het deze winter met Nexus Connect.

Bestel het boek hier via onze partner Athenaeum Boekhandel.

Datum en locatie
De bespreking is op zaterdag 4 februari 2023 in Den Haag. Meld je per mail aan bij Thomas Heij via [email protected] Aanmelden kan alleen als je lid van Nexus Connect en onder de 35 jaar bent. Nog geen lid? Bekijk hier alle voordelen.