Masterclass

Masterclass Salam Fayyad -

7 november 2013
15.00 – 17.00
Tilburg University

Power and Justice

Foto: Dolph Cantrijn

Salam Fayyad was van 2007 tot 2013 minister-president van de Palestijnse Autoriteit. In die hoedanigheid maakte de econoom Fayyad, die in Amerika gestudeerd en bij het IMF gewerkt heeft, zich sterk voor de vestiging van een Palestijnse staat in vrede met Israël. Zijn gematigde en pragmatische aanpak leverde hem de tegenwerking op van zowel Hamas als Fatah. In zijn Nexus-masterclass zal Fayyad met het publiek in discussie treden over het thema ‘Power and Justice’. Het publiek krijgt ruim 90 minuten lang de unieke mogelijkheid met de oud-premier in discussie te gaan over dat eeuwige conflict tussen macht en rechtvaardigheid, en de actuele betekenis daarvan binnen de harde realiteit van het Midden-Oosten.

In zijn masterclass stelt Salam Fayyad de vragen: gaan macht en rechtvaardigheid samen of geldt het recht van de sterkste? Wat is goed bestuur en wat zijn de valkuilen van de democratie? Waarom is democratie in het Midden-Oosten zo moeilijk te realiseren? Ligt de macht bij individuen of bij systemen? Wat is gerechtvaardigd voor het bereiken van vrede? Wat leert Thucydides ons over internationale verhoudingen? Welke inzichten hebben we nodig om tot vrede te kunnen komen? Waarom lijkt het onmogelijk om in de stad van vrede, Jeruzalem, vrede te stichten?

Brochure

Integrale video's

Foto's

large_Masterclass-Fayyad-1 large_Masterclass-Fayyad-2 large_Masterclass-Fayyad-6 large_Masterclass-Fayyad-9 large_Masterclass-Fayyad-10 large_Masterclass-Fayyad-11 large_Masterclass-Fayyad-13

Sprekers

Fayyad_-Salam

Palestina, 1952

Salam Fayyad

Voormalig minister-president Palestijnse Autoriteit