Nexus-lezing Orhan Pamuk -

Zaterdag 28 september 2024
Erasmus Universiteit Rotterdam

Novels, Museums and the Idea of Europe

Foto: Fronteiras do Pensamento

Nexus-lezing Orhan Pamuk

Op 22 september 1994 gaf de befaamde Palestijnse literatuurwetenschapper Edward Said in Tilburg de allereerste Nexus-lezing. Die lezing markeerde de geboorte van het Nexus Instituut. Nu, ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van het Nexus Instituut, zal de Turkse schrijver en Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk in de aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam de Nexus-lezing 2024 uitspreken.

Pamuk is een van de belangrijkste schrijvers van dit moment, en treedt met zijn oeuvre in de voetsporen van reuzen als Lev Tolstoj en Thomas Mann. Zijn boeken werden al in 63 talen uitgebracht, en er werden al ruim 15 miljoen exemplaren van verkocht. Voor hedendaagse klassiekers als Ik heet Karmozijn (1998), Sneeuw (2002) en Dat vreemde in mijn hoofd (2014) won hij tal van prijzen. In 2006 mocht Pamuk als eerste Turkse schrijver de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst nemen. De jury prees zijn ‘zoektocht naar de melancholische ziel van zijn geboortestad, waarin hij nieuwe symbolen ontdekte voor de botsing en verwikkeling van culturen’. De spanning tussen westerse en oosterse waarden loopt als een rode draad door Pamuks werk.

De Nexus-lezing door Orhan Pamuk zal plaatsvinden op zaterdag 28 september vanaf 15.00 uur. Na de lezing volgt een publiek gesprek.

Tarieven
Standaard: € 45,-
Klassiek- en Deluxe-lid: € 25,- (max. 4 p.p.)
Jongere (t/m 35 jaar): € 15,-
Connect-lid: € 10,- (max. 1 p.p.)
Compleet-lid: 2 gratis
Vriend van Nexus: gratis vipkaarten

Log in om kaarten te kunnen bestellen met het tarief dat op u van toepassing is

Word Nexus-lid Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Tickets

Gelieve eerst in te loggen voordat u tickets koopt voor een van onze activiteiten; u krijgt hieronder dan automatisch het type entreekaart te zien waarop uw lidmaatschap recht geeft.

Lezing 2024 standaard

€ 45

Lezing 2024 jongere

€ 15

Programma

15:00
Welkom
15:10
Nexus-lezing
16:10
Publiek gesprek
17:00
Einde

Sprekers

Pamuk 3

Turkije, 1952

Orhan Pamuk

Nobelprijswinnaar Literatuur

Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door:

DD_logo_RGB