Masterclass

Masterclass Lila Azam Zanganeh -

10 april 2014
20.00 – 22.00
Tilburg University

Love & Literature

Foto: Dolph Cantrijn

Masterclass Lila Azam Zanganeh: Love & Literature

Wat voelen wij als we verliefd zijn? En wat als we gegrepen zijn door een roman? Hoe wordt liefde in literatuur voorgesteld? Wat kunnen boeken ons over de liefde vertellen? Lezen we anders wanneer we verliefd zijn? En hebben we anders lief als we over de liefde hebben gelezen? Wat kunnen grote schrijvers ons leren? Over vlinders in je buik, passie en tederheid, maar ook over liefde in haar verboden gedaanten, zoals incest en overspel? Hoe verandert lezen de manier waarop we naar de wereld kijken? En wat is de relatie tussen het ‘echte’ leven en literatuur?

In deze Nexus-masterclass zoekt schrijfster Lila Azam Zanganeh samen met het publiek naar antwoorden op deze vragen. Daarbij gebruikt zij de prachtige novelle Eerste liefde (1860) van de Russische grootmeester Toergenjev als gids door het doolhof van de liefde en de literatuur.

Brochure

Integrale video's

Foto's

large_1.-Nexus-masterclass-2014_-Auditorium-Tilburg-University large_2.-Lecture-on-Love-and-Literature-by-Lila-Azam-Zanganeh-in-08-04-2014 large_3.-Lila-Azam-Zanagneh_-Art-gives-your-a-home large_4.-A-public-conversation large_5.-Lila-Azam-Zanganeh.Literature-expands-the-powers-of-empathy large_6.-Connect-member-Nina-de-Wit-in-conversation-with-Lila-Azam-Zanganeh large_7.-Sosha-van-Rijnberk-and-Lila-Azam-Zanganeg-discuss-First-Love-by-Turgenev

Sprekers

NexusLila2743_280_187

Frankrijk, 1976

Lila Azam Zanganeh

auteur A Tale for Lovers & Other Madmen

PUBLICITEIT

Waarom literatuur betere minnaars van ons maakt
26 april 2014
Reportage door Anna Luyten in Vrij Nederland (PDF)