Conferentie

The Battle Between Good and Evil

Nexus-conferentie 2018
Bestel nu kaarten

Het is het oudste verhaal in de geschiedenis van de mens: het verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, tussen licht en duister, waarheid en leugen, schepping en vernietiging. Theologen, filosofen en morele leiders hielden zich eeuwenlang bezig met de vraag hoe het kwaad overwonnen kan worden: door goddelijke genade, goede daden of de menselijke rede?

Maar tegenwoordig zijn ‘goed’ en ‘kwaad’ niet langer vanzelfsprekende begrippen. God is dood, stelde Nietzsche, en er bestaat helemaal geen universele kennis van goed en kwaad, omdat alles subjectief is. Zijn we daadwerkelijk ‘voorbij goed en kwaad’, en zijn alle waarden waardeloos geworden? Moeten we terug naar traditionele waarden? Of schept de mens zijn eigen waarden?

Op 15 december 2018 gaan de sprekers van de Nexus-conferentie in twee debatrondes de strijd aan. Hoe zijn wij onze waarden kwijtgeraakt? Zijn er absolute of universele waarden, en waar moeten deze op gebaseerd zijn? Welke waarden zijn vandaag leidend, en is daarbij nog wel sprake van ‘goed’ en ‘kwaad’? Wat zijn de gevaren van een wereld gedomineerd door techniek, nut en commercie? Wat is een ‘goede’ maatschappij, en hoe is deze te realiseren?

De openingslezing zal gegeven worden door Marilynne Robinson; meer informatie over sprekers volgt. Kaarten zijn nu hier te reserveren.

Entreekaarten
Standaard € 90
Leden (max. 4) € 50
Jongeren (t/m 30) € 30
Connect-leden € 20
Amici (max. 2) gratis
Patroni/Maecenates (max. 4) gratis

Leestips