Conferentie

The Battle Between Good and Evil

Nexus-conferentie 2018

Bestel nu kaarten Word Nexus-lid

Het is het oudste verhaal in de geschiedenis van de mens: het verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, tussen licht en duister, waarheid en leugen, schepping en vernietiging. Theologen, filosofen en morele leiders hielden zich eeuwenlang bezig met de vraag hoe het kwaad overwonnen kan worden: door goddelijke genade, goede daden of de menselijke rede?

Maar tegenwoordig zijn ‘goed’ en ‘kwaad’ niet langer vanzelfsprekende begrippen. God is dood, stelde Nietzsche, en er bestaat helemaal geen universele kennis van goed en kwaad, omdat alles subjectief is. Zijn we daadwerkelijk ‘voorbij goed en kwaad’, en zijn alle waarden waardeloos geworden? Moeten we terug naar traditionele waarden? Of schept de mens zijn eigen waarden?

Op 15 december 2018 gaan de sprekers van de Nexus-conferentie in twee rondes met elkaar in gesprek in de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. De openingslezing wordt gegeven door Marilynne Robinson; meer informatie over sprekers volgt.

Lidmaatschap Nexus
Nog geen Nexus-lid? Leden ontvangen aanzienlijke korting op entreekaarten en krijgen het tijdschrift Nexus thuisgestuurd. Kijk hier voor alle voordelen.

Entreekaarten
Standaard € 90
Leden (max. 4) € 50
Jongeren (t/m 30) € 30
Connect-leden € 20
Amici (max. 2) gratis
Patroni/Maecenates (max. 4) gratis

Programma

Zaterdag 15 december – Nationale Opera & Ballet, Amsterdam

9.30 Welkom Rob Riemen

9.45 Openingslezing Marilynne Robinson

10.45 Pauze

11.15 Rondetafelgesprek 1: Paradise Lost. The Knowledge of Good and Evil

13.15 Lunch

14.00 Rondetafelgesprek 2: Beyond Good and Evil. Paradise Regained?

16.00 Signeersessie

Leestips