Conferentie

The Battle Between Good and Evil

Nexus-conferentie 2018

Word Nexus-lid Brochure

Op de Nexus-conferentie 2018 gingen sprekers vanuit de meest diverse invalshoeken in gesprek over de aard van het kwaad en hoe het kwaad overwonnen kan worden. Met in de eerste gespreksronde o.a. de schrijver Marilynne Robinson, die velen inspireerde met haar romans en essays over geloof, hoop en de betekenis van het leven; Nobelprijswinnaar Wole Soyinka, die op een motorfiets ontsnapte aan de dictatuur in zijn thuisland Nigeria; en kardinaal Peter Turkson, door paus Franciscus benoemd tot prefect voor vluchtelingen- en mensenrechtenbeleid.

In de tweede gespreksronde ging de intellectuele strijd verder met o.a. de roemruchte CIA-agent en special forces-leider Michael Vickers, de theoloog Miroslav Volf, de Syrische verzetsstrijder Kassem Eid, de nieuw-rechtse Duitse filosoof Caroline Sommerfeld en transhumanist van het eerste uur Natasha Vita-More.

Lidmaatschap Nexus
Nog geen Nexus-lid? Leden ontvangen aanzienlijke korting op entreekaarten en krijgen het tijdschrift Nexus thuisgestuurd. Zo leest u voorjaar 2019 in Nexus 81, ‘De strijd tussen goed en kwaad’ de bijdragen van de conferentiesprekers. Kijk hier voor alle voordelen van het lidmaatschap.

Foto’s door Dolph Cantrijn

Leestips

Steun de boekenwereld én het Nexus Instituut door de boeken op deze pagina te bestellen via ons partnerprogramma met Athenaeum Boekhandel.

Recensie:
What Are We Doing Here? van Marilynne Robinson besproken op de Leestafel.

Essay:
• Voor Nexus 66 schreef Marilynne Robinson ‘Een lofzang op de menselijke ziel’. Lees dit essay nu in ons online archief, of bestel een infopakket.

Interviews:
Gesprek tussen Obama en Marilynne Robinson in New York Review of Books.
Interview met Marilynne Robinson in NRC Handelsblad
Interview met Anders Sandberg en Natasha Vita-More in NRC Handelsblad
Interview met Michael Vickers in NRC Handelsblad

Boeken:
What are we doing here? – Marilynne Robinson
Wat doen wij hier? (NL) – Marilynne Robinson

Gilead – Marilynne Robinson
Gilead (NL) – Marilynne Robinson

The Givenness of Things – Marilynne Robinson
De gegevenheid der dingen (NL) – Marilynne Robinson

Death and the King’s Horseman – Wole Soyinka

The Darkening Age – Catherine Nixey
Eeuwen van duisternis (NL) – Catherine Nixey

My Country – Kassem Eid

The Slynx – Tatyana Tolstaya